TUCSAP PROJE UYGULAMA BİRİMLERİ 2024 YILLIK ÇALIŞMA PLANI VE BÜTÇE ÇALIŞTAYI

15.09.2023 / Gösterim Sayısı : 435 / Arşiv

TUCSAP Proje Uygulama Birimlerine (PUB) yönelik “2024 Yıllık Çalışma Planı ve Bütçe Çalıştayı” gerçekleştirildi.

13-14 Eylül 2023 tarihleri arasında 2 gün süren çalıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB)-Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Sn. A. Volkan GÜNGÖREN tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. 

Sayın GÜNGÖREN; çalıştay ile sadece 2024 yılını kapsayan bir çalışmayı değil, 2024’ü örnek alarak, projenin 6 yıllık uygulama sürecinin bir bütün olarak algılanmasını, büyük resmin tamamını görecek şekilde bir plan-bütçe ve uygulama anlayışına ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, geçen yıldan edinilen tecrübelerden de faydalanarak, gerçekçi bir planlama yapmanın ve bunu bütçelendirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Sayın GÜNGÖREN, “Ülkemizin makro-hedeflerine, Türkiye Yüzyılı Tarım ve Orman Vizyonumuza da katkı sağlayacak olan Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesinin (TUCSAP) ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek”  sözlerini tamamladı.

Yoğun grup çalışmalarının yürütüldüğü çalıştay sonunda, 2024 yıllık çalışma plan ve bütçe taslağına son hali verildi.

Çalıştaya, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, TUCSAP Projesine çeşitli aşamalarda destek vermesi planlanan Strateji Geliştirme Başkanlığı (Bütçe Dairesi Başkanlığı), Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan da yetkililer katıldı.